•  

     

     

  • Botanique wordt gerund door Tom Paumen. Tom is een echte horecaman geworden sinds hij in 2009 de finale van het VTM programma ‘Mijn Restaurant’ heeft gehaald. Hij baatte 5 jaar lang het succesvolle restaurant Bigarreaux uit in Sint-Truiden. In december 2013 startte hij met Botanique. Waarin hij zijn goesting in burgers combineerde met zijn passie van healthy living.

    Botanique is de hotspot voor gezonde en culinaire burgers en salades. Mede door de vernieuwende smaken en het gebruik van dagverse producten werd Botanique onlangs verkozen tot één van de beste hamburger restaurants van België. Of je nu een echte foodie bent of een klassieke eter bent, met meer dan 30 burgers en salades vindt zowel de vegetariër als de omnivoor zijn weg naar Botanique. Al onze gerechten worden bereid vanuit ons motto: 'fresh, healthy & yummy'. Dagverse ingrediënten, zelfgemaakte sauzen, burgers en toppings, een vetvrij bakproces en de lekkerste en vernieuwende smaakcombinaties.

  • What 'cha cooking? #nieuws

    Every bar needs a Party Girl

    Coca Cola en Botanique presenteren de nieuwe burger

    Vanaf vrijdag 29 september hebben we een nieuwe burger op de kaart. Vanwege het grote succes van onze Pulled Pork, werkte Sebastian in samenwerking met Coca Cola 'The Party Girl (The Chick on Coke)' burger uit. Deze sappige burger van pulled chicken is gesmoord in Coca Cola en heeft een heerlijk zoet sausje: huisgemaakte Cherry Coke ketchup. Vanaf vrijdag kun je je weekend als een echte party girl inluiden met deze Chick on Coke burger! We can't wait for the weekend to begin!

    Veggie Tasting

    Noteer het in je agenda: 19 tot 22 september

    In de week van 19 tot 22 september is er weer een Veggie Tasting in Botanique. De winaar van de vorige editie, de Edamammy, is ondertussen uitgegroeid tot een bijzonder populaire vegan burger en dat succes hopen we opnieuw te evenaren door jullie wederom te laten kiezen uit een aantal vernieuwende en smaakvolle huisgemaakte veggie creaties (uiteraard ook vegan en glutenvrije opties!). Wil jij meebeslissen wat onze nieuwste burger in de veggie familie wordt, dan kun je voor zowel de lunch als diner reserveren op 011/683868 of hallo@botaniquehasselt.be. Vergeet er niet bij te vermelden dat het om de Veggie Tasting gaat!

    Op een onbewoond eiland...

    Ons tropisch dessert bij Date Night #7

    Date Night #7 Tropical Edition was weer een succes: liters Pina Colada, kilo's burgers en een archipel onbewoonde eilanden! Het verrassingdessert was dit keer een ananas & kokos chocolade eiland in een zee van tropisch fruit en blue curacao. 100% homemade (inclusief de eetbare palmbomen en flamingo) door Sebastian!

    Hasselt in 48 Uur Voordeelkaart

    Gratis potato wedges en coleslaw bij je burger!

    Wist je dat je met de 48 urenkaart van toerisme Hasselt bij Botanique een upgrade krijgt naar Full Option? Dus gratis potato wedges en coleslaw bij je burger! Weer een extra reden om een weekendje naar Hasselt te komen... @visithasselt #hasseltin48uur #visithasselt #limburg #botanique#botaniquehasselt #botaniqueburgers #btnq#foodie

    Meat Me!

    Maak kennis met onze burgers

    Meat the meet: 180 grams burgers samengesteld uit 100% runds-, kalfs- of kippenvlees zonder toegevoegde E-nummers en ongezouten. We bakken onze burgers volledig vetvrij op de grillplaat en in de oven. Bovendien hebben we diverse glutenvrije opties. No worries dus, bij ons krijg je gezondste variant van jouw favoriete burger. Ons motto is niet voor niets 'Fresh, Healthy & Yummy'... so let's ketchup in Botanique! #burger #burgers#glutenfree #infochart #foodie #healthyfood#instafood #weloveburgers #botanique #btnq#botaniquehasselt #hasselt

    Refresh your body: iced teas

    Homemade iced teas & lemonades

    Tijdens de hete zomerse dagen bieden we je bij Botanique de ultieme verfrissing: homemade iced teas & lemonades. Iedere dag zijn er nieuwe verrassende smaken om uit te proberen. Ze brengen je verkoeling te brengen tijdens het shoppen of studeren. Natuurlijjk gebruiken we voor onze iced teas de (h)eerlijke organic teas van Løv in combinatie met vers fruit en munt.

    Don't be silly: pick a piccalilly!

    Terug op de kaart: de Piccalilli Circus!

    Deze hele zomer hebben we een echte Botanique klassieker terug op de kaart: de Piccalilli Circus. Toen Botanique in 2014 haar deuren opende en 'slechts' 12 burgers op de kaart had staan, was deze kalfsburger met cheddar en pickles de absolute favoriet van Tom. In de loop der jaren heeft hij plaats moeten maken voor nieuwe creaties, maar deze zomer is eenmalig terug. So don't be silly, pick a piccalilli!

    Happy Ending

    100% guilt-free vegan chocotaart

    Voor wie na een Hot Chick of Italian Lover nog goesting heeft in een 'happy ending', hebben we een nieuw dessert op de kaart: een vegan chocolade & avocado taart met hazelnoot-vijgbodem. Wie nu denkt: "Chocolade en avocado???" moet zich er zeker eens aan wagen, want de rest van de wereld is al helemaal overtuigd van deze ultieme foodie combinatie.  #eatclean #talkdirty

    Yammy Edamammy

    Onze nieuwe homemade vegan burger is er!

    Yammy Edamammy! We hebben een nieuwe homemade vegan burger van edamame boontje en cashewnoten met toppings van spinazie en rode ui en een sesam sojasaus. De Edamammy was de winnaar van onze veggie tasting in April met meer dan 60% van de stemmen. Dus kom zeker deze nieuwe aanvulling op onze 100% homemade veggie burgers proeven in Botanique! #eatclean #talkdirty

  • Studentenkorting!

    Omdat studenten het al zwaar genoeg hebben, is er de Botanique Studenten Combo. Voor 15 euro kun je de vuile keuken in je kot laten voor wat het is en kiezen uit één van onze top 5 burgers (T-Rex, Macho Nacho, Hot Chick, Italian Lover of veggie Hipster) met potatoes on the side en 1 frisdrank of biertje naar keuze.

     

    Heb je liever vrije keuze met 20% korting? Dat kan met de Knaek pas. Deze geeft je 20% korting op jouw individuele rekening. De kortingen zijn niet samen te gebruiken en gelden enkel voor studenten op vertoon van hun studentenpas.

  • Botanique #Soci@l Media

    Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties en check volg ons op Facebook en Instagram.

  • Let's Ketchup!

    Ons kookboek!

    Helemaal fan van Botanique of op zoek naar een leuk cadeau voor je vriend(in) of familie? Botanique heeft sinds kort een eigen kookboek 'Let Ketchup'. Hierin vind je meer dan 30 recepten van onze favoriete burgers, salades en desserts en geven we het geheim achter onze eigen gemaakte ketchup prijs.

  • Contact Us

    Wil je meer informatie of een reservatie maken?

    Bel of mail ons op hallo@botaniquehasselt.be of 011/68.38.68.

    hallo@botaniquehasselt.be

    011/68.38.68

    Zuivelmarkt 11

    3500 Hasselt

    Dinsdag - Zaterdag

    11:30 - 22:00

    (de keuken sluit eerder!)

  • Toen Tom Paumen in 2013 na een korte sabbatical terug een restaurant wilde openen, was het oorspronkelijke plan helemaal niet om een burgerbar te openen. Botanique ging zich in eerste instantie richten op gezonde voeding en dan met name salades. Daar zijn bij het opstellen van het menu ook een aantal burgers bij gekomen. Maar ook die burgers moesten ‘fresh, healthy and yummy’ zijn. Een gezond lichaam is de start voor een gezonde geest, maar wat zorgt er nu voor dat je bij ons 'clean' eet en waarom hebben wij hiervoor gekozen? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

    De Samenstelling

    Een goede hamburger valt en staat met de samenstelling van het vlees. Daarom hebben wij uitgebreid de tijd genomen om te testen welke samenstelling het vlees moet hebben. Onze rundsburgers bestaan voor 99% uit vlees en hebben een zeer laag vetpercentage. In de supermarkt is er vaak het veel vettere varkensgehakt onder gemengd. Je gaat dan ook het beste naar de slager voor gezond mager rundsgehakt.

    Gezonde toppings

    Wij maken in Botanique bijna alles zelf. Moest je er de tijd voor hebben dan zou je dat natuurlijk zelf ook doen. Jij schrikt immers ook als je al die E-nummers en geur-, smaak- en bewaarstoffen ziet op de etiketten. Door te werken met dagverse producten krijg je altijd de gezondste variant op je bord.

    Size does matter

    Grootte is natuurlijk niet alles, maar wanneer je een hamburger als maaltijd serveert, wil je natuurlijk niet binnen het uur terug honger hebben. Juist dan duik je de kast in om ongezond snoepgoed te nemen. Daarom kiezen wij voor burgers van 170 gram. Ter vergelijking: op de Big Mac ligt 100 gram vlees, op onze Big Boy 340 gram. Als je in een restaurant een steak bestelt, verwacht je immers ook geen luciferdoosje op je bord te krijgen.

    Geen Vet

    Je kunt het magerste stukje vlees kopen bij de slager, maar als je dit bakt in boter is het terug een caloriebom. Wij bakken bij Botanique onze burgers eerst op een grillplaat. Daar schroeien we de burgers dicht, zodat alle sappen tijdens het bakken niet verloren gaan. Daarna laten we de burger garen in de oven. Wellicht niet de snelste manier zoals je gewoon bent bij ‘fast food’, maar 170 gram vlees zonder vet bakken duurt nu eenmaal iets langer. Tenzij je liever een kledingmaat groter hebt tegen de zomer...

    Ongezouten

    Het mag algemeen bekend zijn dat we te zout eten. Niet zo vreemd, want zout is een echte smaakmaker. Per dag heb je echter maar 6 gram zout nodig. Daarom serveren wij onze burgers zonder toegevoegde kruiden. Het (gezouten) paneermeel dat wordt gebruikt om burgers te binden, laat je dan ook best achterwege. Je burger is daardoor niet alleen gezonder, maar ook glutenvrij. De smaak van het vlees staat bij ons centraal. En dat is onze ongezouten mening.

    Juiste balans

    Dat gezond eten niet altijd saai hoeft te zijn, bewijst bijvoorbeeld onze Macho Nacho met zijn nacho chips tussen de burger. En onze vegetarische burgers tonen aan dat zonder vlees ook voor verrassende smaken kan zorgen. Maar weet dat het echt geen schande is om een T-Rex te bestellen ondanks zijn gefrituurde onion rings. Kies voor de juiste balans in je weekmenu.

    Zuivelmarkt 11/2 3500 Hasselt • 011.68.38.68 • hallo@botaniquehasselt.be • open tue-sat from 11:30 a.m.