• Our Story

  creators of epic food - est. 2013

  Welcome to the jungle!

  'Feel good food, good for you and our planet.'

  Botanique is al meer bijna 7 jaar de street food bar voor meat freaks en garden gangsters met een unieke, trendsettende en eigenwijze kijk op de urban food cultuur van de grote wereldsteden. In onze groene city jungle in hartje Hasselt zijn we er voor alle hungry monkeys: van omnivoor tot veganist en altijd met glutenvrije opties. Of je nu komt voor de burgers, street food menu’s, salad bowls, weekend brunch of de happy ending desserts, onze chefs hebben de beste lokale, farm-to-table en biologische producten geselecteerd. Wij maken bijna alles zelf in eigen keuken, van de vegan burgers tot de ketchup! Bij ons in de keuken dus geen rare E-nummers... enkel fuifnummers!

  About Team Botanique

  'The Three Monkeys'

  Tom - Grote baas binnen Botanique. Je kent hem misschien nog wel als finalist van 'Mijn Restaurant' of van Bigarreaux in Sint-Truiden. Of gewoon als het gezicht van Botanique wat hij sinds december 2013 runt.

  Sebastian - Man met de ideeën en de ingrediënten. Je zag hem vroeger achter zijn draaitafels in het Antwerpse nachtleven. Van beatjes naar bietjes.

  Niel - Keukenprins en fantasy boekenschrijver. Doet zijn mis-en-place het liefste op een goede jaren '70 funk & disco schijf.

   

   

  Botanique is your local urban street food bar with an unique, delicious, healthy-ish and sometimes just down right hilarious take on the food culture of big city life. Organic, vegan and gluten free options are on our menu, which caters to all you crazy hungry monkeys. And while you are helping yourself on some yummy food, you are also helping our planet as the chefs have chosen the best local, sustainable and eco friendly ingredients to put on our menu.
 • What they say...

  In de kijker

  Flair (12/05/19)

  "Je kent het wel: de een heeft zin in een vettige hap, terwijl de ander net op haar lijn aan het letten is. En dan is er nog die vegan in de groep... Bij Botanique zit je perfect. De bar begon als burger- en saladerestaurant, maar mag zich ondertussen ook vegan heaven noemen dankzij de veganistische burgers, salades, quinoa bowls en zelfs desserts op de kaart. Kom je langs met een katertje, dan ga je voor the hangover menu. Al zijn we niet helemaal zeker dat een cocktail de juiste remedie is."

  Het Belang Van Limburg (07/03/20)

  "Een groen interieur met veel planten en een reeks veggie en vegan keuzes, steeds naar de trends van het moment. (...) De hamburgertent voor foodies, zeg maar. "We willen als eersten in de regio de trends die we wereldwijd spotten, brengen. We serveren al een hele tijd huisgemaakte vegan burgers," zegt Tom Paumen, één van de zaakvoerders. "We maken alles vers, van de ketchup tot (...) burgers. We serveren feelgood-food, maar werken ook ecologisch en klimaatbewust." De inrichting is hip en funky met een ruwere en industrieel ogende basis, opgefleurd met veel planten én een instagramwall in junglethema."